Industria de inchirieri auto si turismul

Ajutor de la Guvern

Grecia, una din tarile ce au un PIB in care activitatea turistica are o mare pondere, este una din tarile europene ce realizeaza ca domeniul economic reprezentat de rent a car este o prioritate, asadar el trebuie stimulat si incurajat in acelasi timp. Guvernul din Grecia a luat unele masuri economice pentru a incuraja cateva dintre sectoarele economiei, iar sectorul de rent a car nu a fost dat uitarii.

Cu incepere de la 1 ianuarie 2013, aceste masuri luate de catre guvernul Greciei au condus la licentierea van-urilor si a conducatorilor auto din zona rent a car. Acum agentiile de turism ca si lanturile hotelire vor putea sa inchirieze masini pentru transportul clientelei lor atat in cazul diverselor trasee turistice dar si pentru transporturile de la si spre aeroport.

Autoritatea elena a pus mare accent pe activitatea turistica, mai ales in perioada economica dificila prin care a trecut si a realizat cat de important poate fi ajutorul statului pentru un agent economic care activeaza in domeniul turismului si, prin luarea masurilor de stimulare a domeniului de rent a car, va creste considerabil nivelul confortului si cel de fidelizare a clientelei din marile lanturi hoteliere.

Traditia ospitalitatii grecesti face turismul din tara aceasta sa devina unul foarte apreciat, cu prioritate de catre cei ce au avut deja experiente pozitive personale in unele vacante petrecute pe malul marilor din vecinatate. Turistii au fost intodeauna incantati de calitatea serviciilor dar si preturile foarte accesibile. Astfel ca stimularea activitatii de inchirieri auto aduce un plus pentru aceste servicii, fapt care trebuie luat in consideratie si de catre autoritatile celorlalte tari europene ce doresc a avea o calitate a serviciilor turistice ridicata si a incurajarii traficului de turisti cat mai mare.

Grecia, de mai multi ani, se bucura de prezenta unor mari colosi din serviciile de rent a car, Hertz  dar si Olympic SA, care impart din cota pietei conform unor cifre din anul trecut circa 15, respectiv 12%.

Aceste masuri economice avansate de catre guvern incurajeaza si activitatea firmelor mici de inchirieri auto, asteptand ca la sfarsitul acestui an sa existe o crestere economica aproximativa de 2-3%. Posibil ca nu ar fi rau ca si ai nostri guvernanti sa aiba si ei aportul propriu in dezvoltarea companiilor romanesti de rent a car. Daca tot nu reusim ca sa avem si noi niste drumuri cel putin decente, atunci sa avem grija macar de turistii care verifica serviciile din Romania.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required