Cum sa mentinem o apa domestica dedurizata

Dedurizatorul de apa a devenit un aparat de uz casnic comun pe intreg teritoriul Romaniei, pentru ca oamenii au incercat sa elimine ionii suparatoari cum ar fi calciul si magneziul din sistemele lor sanitare. Acesti ioni nu sunt daunatoari pentru sanatatea umana, dar ei pot crea mai multe probleme deranjante in casa, inclusiv acumularea la scara mare a oxidului de calciu pe suprafete metalice, cum ar fi pe corpuri de baie si bucatarie, eficienta mai mica a sapunurilor si a detergentilor, patarea sau deteriorarea imbracamintii, avarierea aparatelor casnice, infundarea tevilor, si altele. Sistemele de dedurizare sunt de obicei capabile sa elimine aceste probleme, folosind diverse tehnici care duc la indepartarea completa a ionilor din apa sau alterarea naturii chimice a ionilor, astfel incat acestia sa nu se mai desprinda din apa si sa se depuna. Dupa ce ati luat decizia de a instala un dedurizator acasa, este foarte important sa intelegeti pasii de intretinere necesari pentru a mentine corecta functionare a sistemului pe o perioada lunga de timp.

Dedurizator apa cu sare

In general, exista doua mari categorii in care pot fi clasificate majoritatea sistemelor de dedurizare, iar categoria poate putea avea implicatii in gradul de intretinere necesar. Sistemul cel mai popular si eficient utilizat este un dedurizator apa pe baza de sare. Produsele care folosesc sarea sunt de obicei construite din doua rezervoare care sunt proiectate sa lucreze impreuna pentru a elimina complet particulele de duritate din apa inainte de a intra in reteaua sanitara principala a locuintei. Unul dintre rezervoare contine un pat de rasina incarcata electric, care se leaga de molecule in timp ce apa trece prin rezervor si celalalt rezervor serveste ca un container de depozitare pentru sarea care este utilizata pentru desprinderea moleculelor de pe patul de rasina odata ce atinge punctul sau de saturatie.

Celalalt tip important al sistemelor de dedurizare este de obicei o alternativa fara sare, care modifica structura chimica a duritatii, modificand ionii astfel incat acestia nu pot produce efecte negative in casa. Aceste produse se pot atasa la conductele care duc in casa sau se poate folosi un design exterior care are nevoie de un instalator profesionist pentru a redirectiona apa prin sistem inainte de intra in casa.

Sistem dedurizare apa

Pasii necesari pentru mentinerea corespunzatoare a functionarii dedurizatorului pe baza de sare sunt destul de usori si pot implica foarte putin timp daca sunt efectuati in mod regulat. Cel mai important lucru cu acest tip de produs este faptul ca sarea stocata in al doilea rezervor va fi folosita de-a lungul timpului si trebuie să fie completata atunci cand a scazut sub linia de plutire. Acesta este un pas destul de simplu, care implica achizitionarea de saci mari de sare de la supermarket sau de la magazinele locale care vand sare special produsa pentru sistemele de dedurizare. Sarea este apoi turnata in rezervor la un nivel adecvat si capacul este reasezat pe rezervor. De obicei, este o idee buna sa verificati nivelul de sare cel putin o data sau de doua ori in fiecare luna pentru a va asigura ca aceasta nu scade sub un nivel acceptabil.

Desi reaprovizionarea cu sare este cea mai mare cerinta de intretinere a dedurizatorului sistemului bazat pe sare, proprietarii de case ar trebui sa fie constienti de faptul ca un nivel ridicat de fier sau contaminarea cu bacterii ar putea duce la intretineri mai elaborate. In cazurile de concentratie ridicata de fier, poate fi necesar sa fie folosit un aditiv special in scopul de a preveni deteriorarea dedurizatorului. Cand se descopera o contaminare bacteriologica, poate fi necesara sterilizarea sistemului inainte de a continua sa fie utilizat.

De asemenea, poate fi posibil ca o punte de sare sa se depuna la fundul rezervorului, daca sunt utilizate in casa volume mici de apa. Acest pod ar putea fi necesar sa fie eliminat pentru ca patul de rasina sa functioneze corespunzator. In cele mai multe cazuri, proprietarul ar trebui sa discute aceste probleme cu un instalator profesionist care s-a oferit sa ofere sprijin continuu odata ce instalarea a fost facuta.

Exista mai multe tipuri diferite de sisteme de dedurizare alternative fara sare disponibile actualmente pe piata, si masurile necesare pentru a le mentine functionarea corespunzatoare sunt foarte variate. Datorita naturii diverse a acestui produs, proprietarii de case sunt sfatuiti sa discute optiunile dedurizatorului lor cu un instalator calificat din regiune inainte de a se decide asupra unui produs care este cel mai potrivit pentru nevoile lor. In plus, este intotdeauna o idee buna sa va asigurati ca instalatorul ofera asistenta continua pentru clienti o data ce sistemul este instalat pentru orice eventualitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>